קורס בישול לילדים בירושלים מיועד לילדים בגילאים 9-15 , קורס הבישול מקנה ידע בסיסי ונרחב בבישול, תוך חשיפה למתכונים ומטבחים שונים ומגוונים.
קורס הבישול של בית הספר לבישול טעמים כולל הדרכה מעשית של שף מקצועי, הדגמות, טיפים ייחודיים, שיטות עבודה נכונות, פרזנטציה של מנות עשירות, שיפור הכישורים והיכולות.
נושאי הלימוד בקורס בישול לילדים:
טכניקות עבודה עם סכין, הכנת בצקים מסוגי הקמח השונים, משמעות של שמרים וגלוטן, עבודה עם בשרים, עופות ודגים, הכרת טכניקות בישול ממדינות שונות בעולם, שיטות עבודה מסורתיות , קלאסיות ומודרניות
משך קורס הבישול בירושלים
10 מפגשים – בימי א’-ה’ בין השעות 09:00-13:00
מחזור ראשון: 01.07.24-11.07.24 – כולל יום ו’ 05.07.24
מחזור שני: 14.07.24-25.07.24 | מחזור שלישי: 28.07.24-08.08.24
מחזור רביעי: 11.08.24-23.08.24 – כולל יום ו’ 23.08.24
מחיר :
2,360 ש”ח עד 4 תשלומים.
תוכנית קורס הבישול לילדים “טעמים”
שיעור מס’ 1 – טועמים עולם
נתחיל את המסע הקולינארי בהיכרות עם המטבח, כללי הבטיחות והיגיינה אישית, שימוש בסכינים ומשקלים. נלמד צורות חיתוך של הירקות, נלמד לעבוד עם סכין כמו שפים אמיתיים.
נאפה מיני פוקאצ’ות בסגנון חופשי (פיוז’ן), נכין סלט שוק מרענן, אנטי פאסטי, ונקנח במאפינס שוקולד.
שיעור מס’ 2 – מטבח מקסיקני ודרום אמריקאי
המטבחים הדרום אמריקאים עשירים מאוד בטעמים המיוחדים שלהם. במהלך השיעור נכיר טכניקות ועקרונות הבישול באיזור, נכין אמפנדוס ארגנטינאי, טורטייה בליווי סלסה רוזה, צ’ילי קון קרנה, אורז מקסיקני פיקאנטי וצ’ורוס לקינוח
שיעור מס’ 3 – המטבח האיטלקי
מה ההבדלים בין סוגי הקמח השונים להכנת בצק לפסטה, נכין פטוצ’יני, לינגוויני, רביולי, טורליני בליווי רטבים מעניינים, פוקאצ’ה איטלקית קלאסית וטארט שוקולד איטלקי
שיעור מס’ 4 –סושי
מהו האורז המושלם, איך משתמשים באצות, כל המילואים שאפשר להכניס לסושי ואיך מגלגלים כמו מקצוענים. הכנת סושי אינסייד אוט במגוון ציפויים, נכין סושי סנדוויץ’ וקונוסים, ניגירי וסושי טמפורה מטוגן
תוכנית קורס “טעמים” שיעורים 5-10
שיעור מס’ 5 – בישול הודי
המטבח ההודי הייחודי בטעמיו כובש יותר ויותר לבבות. מכינים ארוחה שלמה בסגנון הודי, תוך כדי שימוש בתבלינים המיוחדים. נכין פאקורה עוף ירקות, סמוסה, צ’אפטי, צ’אטני כוסברה, תבשיל עוף הודי מסורתי ונקנח בעוגת סולת הודית
שיעור מס’ 6 – מטבח האסיאתי
בקורס הבישול לילדים נלמד מהם הטעמים והתבלינים שמאפיינים את המטבח, נלמד להכין דים סאם וגיוזה בקר, אגרול צמחוני, עוף חמוץ מתוק, נודלס ברוטב פלפלים, אורז מטוגן בסגנון תאילנדי… ואיך אפשר בלי בבננה לוטי לקינוח?!
שיעור מס’ 7- קובה
יש מישהו בקהל שלא מתחבר למאכל הזה?
מכינים קובה חמוסטה חמצמץ, קובה סלק, עגבניות וקובה דלעת. נכין קובה נבלוסייה מטוגנות עם טחינה. הרטיבו ידיים! מתחילים לגלגל!
שיעור מס’ 8 – סטריט פוד אמריקאי
אחד השיעורים האהובים ביותר!
נכין המבורגר קלאסי כולל לחמנייה וקציצה, צ’יפס אמיתי, כנפיים מסורתיות ונאגטס עוף. וכמובן בראוניז מסורתי לקינוח!
שיעור מס’ 9– אוכל מסעדות
כשהטבחים הצעירים מתחיליםלבשל כמו שפים במסעדות! והינה… בלי לשים לב יש תפריט למסעדות: נכין בריוש, רול עוף ממולא בפיסטוקים ותרד על מצא פירה שום ובטטה, סלט ליונז מהמטבח הסבויארדי, סופלה שוקולד קלאסי
שיעור מס’ 10 – ספרדי ירושלמי
בשיעור זה נכין קבבונים, ברושט פרגית, ברושט ירקות, פלאפל, טחינה ירוקה, חומוס ירושלמי אמיתי, מיני פיתות, בקלאווה
תיק עזרה ראשונה | קייטנת מחול | קורס בישול טעמים 2021 | קייטנות בירושלים |
Permalink
Permalink