Skip links

קורס בישול לילדים בירושלים בדרך חווייתית. משלבים חווית טעמים ובישול מעשי מהנה! מקצועיות בלתי מתפשרת בבית הספר לבישול ‘טעמים’ בירושלים.

קורס בישול לילדים בירושלים מיועד לילדים בגילאים 9-15, קורס הבישול מקנה ידע בסיסי ונרחב בבישול, תוך חשיפה למתכונים ומטבחים שונים ומגוונים.

קורס הבישול של בית הספר לבישול טעמים כולל הדרכה מעשית של שף מקצועי, הדגמות, טיפים ייחודיים, שיטות עבודה נכונות, פרזנטציה של מנות עשירות, שיפור הכישורים והיכולות.

נושאי הלימוד בקורס בישול לילדים:

טכניקות עבודה עם סכין, הכנת בצקים מסוגי הקמח השונים, משמעות של שמרים וגלוטן, עבודה עם בשרים, עופות ודגים, הכרת טכניקות בישול ממדינות שונות בעולם, שיטות עבודה מסורתיות , קלאסיות ומודרניות

משך קורס הבישול בירושלים

10 מפגשים – בימי א’-ה’ בין השעות 09:00-13:00
מחזור ראשון: 06.07.25 – 17.07.25
מחזור שני: 20.07.25 – 31.07.25
מחזור שלישי: 04.08.25 – 14.08.25, כולל יום ו’ 08.08.25
מחזור רביעי: 17.08.25 – 28.08.25

בצום תשעה באב לא יתקיימו לימודים
לילדים ובני נוער בגילאים 9-15
עלות החוג 2,680 ש”ח

קורס בישול לילדים | קייטנה בירושלים

תוכנית קורס הבישול לילדים "טעמים"

שיעור מס’ 1 –  מבשלים שוק

נתחיל את המסע הקולינארי במנות המאפיינות את הלב הירושלמי הקולינרי – שוק מחנה יהודה!

נכין מקלובה, מוסחאן, טחינה ירוקה, חומוס ירושלמי אסלי, פיתות, סינייה בקר, סלט בורגול ירושלמי

שיעור מס’  2  – סטריט פוד אמריקאי

אחד השיעורים האהובים ביותר!

נכין מיני המבורגר קלאסי כולל לחמנייה וקציצה, צ’יפס אמיתי, כנפיים מסורתיות בסגנון באפולו, סלט קוסלאו, ובראוניז אמריקאי  לקינוח!

שיעור מס’ 3 – הבישול הפרסי

על השטיח המעופף נגיע לפרס הקסומה ונכיר את המסורת הקולינרית העתיקה.

נכין גונדי, לחם זעפרן, אורז פרסי, חורשט סבזי – תבשיל בקר פרסי חגיגי, נקנח בעוגת הנסיכים הפרסיים – עוגת קוקוס עם מי ורדים

שיעור מס’ 4–סושי

נלמד איך מכינים את האורז המושלם, איך משתמשים באצות, אילו מילואים מכנסים לסושי ואיך מגלגלים כמו מקצוענים. נלמד להכין סושי אינסייד אוט במגוון ציפויים, נכין סושי סנדוויץ’ וקונוסים, ניגירי וסושי טמפורה מטוגן


שיעור מס’ 5- קובה וחלות

יש מישהו בקהל שלא מתחבר למאכל הזה?

נלמד להכין קובה חמוסטה חמצמץ, קובה סלק, וקובה דלעת. הרטיבו ידיים! מתחילים לגלגל!  ובזמן שהקובות שלנו מתבשלות, נקלע חלות לשבת.

קורס בישול בירושלים

קורס בישול לילדים בירושלים מיועד לילדים בגילאים 9-15 טעמים

שיעור מס’ 6– המטבח האיטלקי

נלמד הבדלים בין סוגי הקמח השונים להכנת בצק לפסטה. נכין פטוצ’יני, לינגוויני, רביולי בליווי  רטבים מעניינים, פוקאצ’ה איטלקית קלאסית וטארט שוקולד איטלקי

שיעור מס’ 7– המטבח הבוכרי

שיעור כזה עוד לא היה!

גושגושדה – מאפה בוכרי מסורתי, אשפלאו צמחוני – סיר הקסם, תפוחי אדמה ברוטב אדום, סלט גזר אוזבקי, בצלים ממולאים.

שיעור מס’ 8– מטבח האסיאתי

תכירו את השיעור האסיאתי החדש שלנו!

עם מנות שהפכו להיות כה פופולריות במסעדות: מרק תירס אסיאתי, נאמס בדיוק כמו במסעדות, קארי עוף תאילנדי, גיוזה, מוקפץ מסורתי

שיעור מס’  9- קפיצה לאינסטנבול

נכין דונר קבב, לחמעג’ון, סלט טורקי, למטפינייה – תבשיל בורגול תורכי, נאפה בורקס תורכי ונקנח בבקלאווה אמיתית

שיעור מס’ 10 – מאכלי המלך ממרקש

בשיעור זה נכין דג בסגנון מרקש, פשטידת מחאמר של המלך, סלט סלק, סלט גזר משולחן המלכה. ואם כל זה לא מספיק – גם ספינץ’, לחם פרינה אמיתי  ופסטייה עטופה בכוונות טובות

קראו עוד אודות ארגון הקייטנות והצטרפו אלינו “יחד יוצרים שינוי” החזון שלנו