קורס בישול לילדים בדרך חווייתית. השילוב של חווית בישול מהנה ומעשית יחד עם מקצועיות בלתי מתפשרת. זוהי גולת הכותרת של בית הספר לבישול ‘טעמים’.
מכללת טעמים מציעה מגוון רחב של שיעורי בישול, קורס בישול לילדים, סדנאות, טיולים קולינאריים וימי גיבוש לצוותי עובדים, לחברות שונות ולמגזר הפרטי.
פוד מרקט: קייטנת בישול לילדים
קורס בישול מעשי שמיועד לילדים בגילים 15-9, המקנה ידע בסיסי ונרחב בבישול, תוך חשיפה למתכונים ומטבחים שונים ומגוונים. הדרכה מעשית של שף מקצועי, הדגמות, טיפים ייחודיים, שיטות עבודה נכונות, פרזנטציה של מנות עשירות, שיפור הכישורים והיכולות.
נושאי הלימוד במסגרת קייטנות הבישול:
בקייטנות הבישול של המכללה יש דגש עיקרי על הכנה, עיצוב והגשה של מנות אישיות. טכניקות עבודה עם סכין, הכנת בצקים מסוגי הקמח השונים, משמעות של שמרים וגלוטן, עבודה עם בשרים, עופות ודגים, הכרת טכניקות בישול ממדינות שונות בעולם, שיטות עבודה מסורתיות, קלאסיות ומודרניות. ההתמקדות בבית הספר לבישול היא בנושאים שונים ומגוונים:
פוד מארקט – הקמה
היכרות עם המטבח, כללי הבטיחות והיגיינה אישית, שימוש בסכינים ומשקלים, לימוד צורות חיתוך של הירקות. נלמד לעבוד עם סכין כמו שפים אמיתיים.
בפוד מארקט אנחנו מפגישים בין סגנונות בישול וטכניקות בישול שונות, ונראה כיצד אפשר להרכיב ארוחה לתפארת. נאפה מיני פוקאצ’ה בסגנון איטלקי, סלט קייצי מרענן, מוקפץ בסגנון אסיאתי, מיני מאפים במילוי בסגנון מזרח רחוק.
הדוכן האסיאתי
כולנו יודעים כי במתחמי האוכל בארץ ובעולם דוכנים שמוכרים אוכל בסגנון אסיאתי הם הדוכנים הפופולריים ביותר. אנו מכירים יחד את הטעמים והתבלינים שמאפיינים את המטבח.
דוכן הסושי האורז המושלם, אך משתמשים באצות, אילו מילואים מכנסים לסושי ואיך מגלגלים כמו מקצוענים. נלמד להכין סושי אינסייד אוט במגוון ציפויים, הכנת סושי סנדוויץ’ וקונוסים, ניגירי וסושי טמפורה מטוגן.
דוכן הקובה
יש מישהו בקהל שלא מתחבר למאכל הזה? הגשה של קובה בקונצפט עכשווי ואישי. מיני מנות אישיות, שלא מחייבות ישיבה ממושכת במתחם סגור. קובה חמוסטה חמצמץ, קובה סלק, עגבניות וקובה דלעת. נכין קובה נבלוסייה מטוגנות עם טחינה. הרטיבו ידיים! מתחילים לגלגל!
פסטה באסטה
הבדלים בין סוגי הקמח השונים להכנת בצק לפסטה, נכין את סוגי הפסטה השונים, רטבים מעניינים, סלטים אישיים ועוד.
אקלרים ופרופיטרולים
ניתן שיק צרפתי לפוד מרקט שלנו. נלמד להכין אקלרים במילוי מתוק ומלוח, נגלה סודות של בצק רבוך, נכין ממרחים מתאימים לאקלר המלוח ומרקמים מעניינים לאקלר המתוק.
שוק תורכי
התאמת סגנונות ההגשה והטכניקות הקלאסיות לפוד מרקט מודרני. נכין מאפים אישיים של ברק וצנוברים, לאפות, שווארמה עוף וסלטים בצד. נקנח עם בקלאווה אישית.
הדוכן היווני והים תיכוני
בישול יווני מתאפיין בשימוש רב בירקות, עשבי תבלין ושמן זית. בדוכן הים תיכוני יהיו שיפודי אמנון בעשבי תבלין, סלט יווני, לחם יווני מסורתי, חומוס יווני (פאבה), מוסקה אישית.
גריל ישראלי
הכנת מאכלים אהובים בקרב ישראלים. נכין מיני שניצלים, מיני קבבים, מיני ברושטים, נאפה מיני ג’אבטות ומיני פיתות, ירקות בגריל, נרכיב מתבלים מתאימים.
בורגר פלייס
המבורגר קלאסי מ-א’ עד ת’, כולל לחמנייה, קציצה ורוטב, נכין סלט קוסלאו, הום פרייז, צ’יפס בתנור, בראוניז לקינוח. תגלו שיש גם דרך בריאה להכין מאכלים אהובים.
קצת על בית הספר לבישול “טעמים”
בית הספר “טעמים” שממוקם ברחוב אגריפס בירושלים, נוסד ע”י השף הוותיק יובל אטיאס – בעל תעודות ומדליות רבות בהן זכה בתחרויות מגוונות בארץ ובעולם, ומציע מגוון רחב של שיעורי בישול, סדנאות, טיולים קולינאריים וימי גיבוש לצוותי עובדים, לחברות שונות ולמגזר הפרטי.
הקורסים מיועדים למעוניינים ללמוד בישול וקונדיטוריה הן ברמה המקצועית והשתלבות בענף, והן ברמה החווייתית. אצלנו במכללה עובדים מיטב המרצים, השפים והקונדיטורים, הבאים עם יחס חם ורצון עז לקדם דור חדש של טבחים מן השורה הראשונה.