Skip links

‘גולשים בגיל השלישי’: מיזם חברתי מקסים וחשוב שמנגיש את עולם הדיגיטל לבני הגיל השלישי.

הצורך לחשוף את בני הגיל השלישי לעולם האינטרנט לא היה ראשון בסדר העדיפויות יותר מידי זמן. כעת, מיזם חברתי חדש בא לשנות את התמונה.

לרבים מאתנו יש בני משפחה מבוגרים שחיים בבתי אבות או בביתם הפרטי, ובזמן שכולנו גולשים באינטרנט ומתקשרים זה עם זה באמצעים דיגיטליים, דווקא הם שזקוקים לכך מאוד, אינם חלק מ”מדורת השבט”. המיזם החברתי החדש “גולשים בגיל השלישי” קורא לצמצם את הפערים החברתיים הללו בינינו ובין היקרים לנו מכל, ומציע פתרונות פשוטים וברי יישום תוך ליווי ותמיכה אנושית בחיזוק הקשר.

הגיל השלישי בישראל

שנת 2024 גרמה לשינוי מהותי בהרגלי החיים של בני הגיל השלישי, ובזמן שאוכלוסיית הגיל השלישי מנסה להיחשף יותר ויותר לעולם האינטרנט, הם כבר מרגישים את הבדידות! הם אינם יכולים לצאת הרבה, מסכנים את עצמם וודאי מפחדים לפגוש אותנו הילדים, הנכדים והמעגלים החברתיים הנוספים.

בואו נשים את הדברים על השולחן: אנשים רבים בני הגיל השלישי סבלו מבדידות עוד טרם הקורונה ועכשיו, בשגרת הקורונה שנמשכת כבר כל כך הרבה זמן, זה כבר הופך להיות בדידות כפולה ומכופלת.

מנתוני דו”ח ‘קשישים בישראל, שנתון סטטיסטי 2018’ (דו”ח שמרכז נתונים סטטיסטים אודות הגיל השלישי בישראל ממגוון תחומים, ובהם השימוש ברשת האינטרנט של קבוצת אוכלוסייה זאת) עולה כי השימוש באינטרנט בקרב קשישים נמוך מאשר השימוש בכלל האוכלוסייה. רק 32.4% מבני ה-65 ומעלה השתמשו במחשב בשלושת החודשים שקדמו לראיון!

זאת למרות שכבר מעל לשני עשורים שמתקיים עולם חברתי ווירטואלי, ברשתות החברתיות. עולם שהוא חלק בלתי נפרד מהחיים של כולנו, שכולל מפגשים חברתיים ודיונים חברתיים.

אם כך כיצד רבים כל כך מאוכלוסיית הגיל השלישי אינם באינטרנט?

לפי דו”ח הקשישים בישראל בני ה-65 ומעלה חשים תחושות מורכבות אודות האינטרנט:

  • 76% מסכימים או מסכימים מאוד עם העמדה שלפיה האינטרנט מאפשר שמירה על קשר עם חברים.
  • 82% מסכימים מאוד כי השימוש באינטרנט מהנה (אחוז דומה לזה שבקרב כלל האוכלוסייה).
  • 40% מציבור זה מסכימים או מסכימים מאוד כי השימוש באינטרנט מסובך.
  • ו-27% מסכימים או מסכימים מאוד עם האמירה כי הגלישה באינטרנט היא בזבוז זמן.

כיצד נתנו להם להדיר את עצמם ממדורת השבט?

התשובה המצערת היא שרבים מאתנו לא חשבו שזה הכרחי. קיבלנו באדישות את הטענה שלהם שהם אינם מסוגלים להבין את הטלפונים החכמים ופשוט וויתרנו האמנו שזה כל כך קשה להם. אבל עכשיו אנו עומדים בפתח של תקופה אחרת, ימים של בידוד ובדידות אחרת. המשימה שלנו, של כולנו, היא לעזור להורים שלנו לצמצם את הפער הזה, בשביל זה אנחנו פה.

מדורת השבט של הגיל השלישי באינטרנט

בני הגיל השלישי ששים להיות מחוברים ולו רק לאפשרויות הבסיסיות שבאות לצעירים באופן טבעי, ואילו להם זה מרגיש מלא חסמים וחרדות. המיזם החדש מבטיח לשנות זאת באמצעות חשיפה של בני הגיל השלישי לשימוש יומיומי בטלפון חכם, ברשתות החברתיות ויכולת יומיומית להתמודד טכנולוגית עם הלא מוכר.

איך זה עובד? 

גולשים בגיל השלישי הקים מערך שיעורים מקוונים על טלפונים חכמים המותאמים לבני הגיל השלישי. “הפעילות שלנו מתבצעת באופן טבעי כאשר במפגשים הראשונים אנו מסייעים להבין את הצרכים וליצור קשר אישי שיוכל להתנהל מרחוק”.

אנו מאמינים ששימוש יומיומי בטלפונים החכמים וברשתות חברתיות יכול להיות קל ומהנה עבור הגיל השלישי, וכל מה שצריך זה רק לחשוף אותם בדרך שהיא גם תמיכה. הכניסו את ההורים שלכם אל מדורת השבט. תנו להם את האפשרות והסבלנות להיכנס לעולם האינטרנט ולהיות מחוברים שוב לעולם לחברים לילדים ולבני המשפחה. אולי דווקא עכשיו עלינו להביט עמוק פנימה ולמצוא פתרונות.

לפרטים נוספים על מיזם “גולשים בגיל השלישי” – לחצו כאן

כיתבו תגובה

דילוג לתוכן